Veelgestelde vragen

  • Een afspraak maken kan telefonisch of online.

    Telefonisch: het secretariaat is beschikbaar van maandag tot vrijdag van 8u tot 19u op het nummer 0470 80 13 43 . Zij helpen u met het inboeken of verplaatsen van uw afspraak.

    Online: u kan een afspraak maken op www.afspraken.be. Kies daar de optie “afspraak pijnpraktijk locatie Geel-Zammel”

    Vul steeds een pijnsyndroom in waarvoor u komt. Dit laat me toe het dossier al een beetje voor te bereiden. bv rugpijn , rugpijn met uitstraling naar het been, nekpijn , fibromyalgie, blijvende last na knieoperatie, vraag voor medicatiebegeleiding, vraag voor slaapbegeleiding, vraag voor coaching, …

  • Het is zeker nuttig om een profiel online aan te maken. Dit laat u toe een overzicht te krijgen van de gemaakte afspraken en de verschillende zorgverleners waar u al een afspraak heeft.

  • Indien u het moeilijk vindt om online afspraken te maken, kan u vragen dat iemand anders , bijvoorbeeld een familielid, een profiel aanmaakt en u toevoegt aan zijn/haar profiel en zo de afspraak voor u maakt.

  • Het secretariaat is beschikbaar van maandag tot vrijdag van 8u tot 19u op het nummer 0470 80 13 43 .

    Zij helpen u met het inboeken of verplaatsen van uw afspraak.

  • Identiteitskaart

    Breng steeds je ID mee. Deze zal ingelezen worden in het medisch dossier en laat toe dat er een ‘therapeutische relatie’ wordt aangemaakt. Hierdoor kan de dokter je gegevens bekijken in je medische dossier bij andere zorgverleners.

    Verwijsbrief arts

    Vraag een verwijsbrief aan je arts. Deze zorgt ervoor dat de nodige onderzoeken en mogelijke oorzaken van je pijnprobleem zijn onderzocht.

    Medicatiefiche

    Neem je medicatie? Vraag dan even je medicatiefiche aan je arts, apotheek, thuisverpleegster of zorginstelling. Kijk na of er bloedverdunners of pijnstillers ingenomen worden en of de juiste dosis is ingevuld.

  • Het medisch dossier stuurt alle documenten naar Helena Pro . Dit is een applicatie die je kan downloaden.

    Dr. Kox stuurt je bewijzen van de consultatie, voorschriften, betaalbewijzen, attesten, … door naar deze app. Op die manier kan je zelf ook steeds je gegevens raadplegen en beschik je over je attesten en bewijzen.

  • Helane Pro is een digitale applicatie die je toelaat om over je medische gegevens te beschikken.

    Het medisch dossier dat de arts gebruikt, communiceert met deze app. Je arts stuurt je bewijzen van de consultatie, voorschriften, betaalbewijzen, attesten, … door naar deze app. Op die manier kan je zelf ook steeds je gegevens raadplegen en beschik je over je attesten en bewijzen. Vraag hulp aan een vertrouwenspersoon (familielid, buren, vrienden, … ) om te app te downloaden als je dit moeilijk vindt.

    Je kan de applicatie downloaden op je smartphone door op deze link te klikken.

  • Als je bloedverdunners neemt, kijk dan na of je de juiste naam, dosis en uur van inname kent.

    Bij sommige infiltraties moeten bloedverdunners gestopt worden. We bespreken op de consultatie of het nodig is om bloedverdunners te stoppen.

  • Voorschriften worden electronisch aangemaakt en worden op je ID geplaatst.

    Er wordt een kopij geplaatst op de app Helena Pro. Zo kan je dus nakijken of er een voorschrift klaar staat en of je het kan afhalen bij de apotheker.

  • Het is nutteloos aan de dokter een attest te vragen dat niet met de waarheid strookt. Het zal u steeds geweigerd worden. Zowel het vragen als het vertrekken van een vals attest worden door de wet als strafbaar gesteld.

    Attesten worden in principe afgeleverd in functie van uw functionaliteit en niet in functie van de pijn.

  • Betalingen gebeuren electronisch. Dit kan met bancontact of met payconiq.

  • Uw arts is geaccrediteerd maar niet geconventioneerd. De derdebetalersregeling is van toepassing, d.w.z. dat het deel van uw consultatie dat in aanmerking komt voor terugbetaling, rechtstreeks geregeld wordt met uw mutualiteit. Het remgeld en ereloonsupplement dient u te betalen.

    Bij invasieve procedures (prikken) zullen ook de gebruikte producten en materialen aangerekend worden via een forfaitair bedrag.

  • Multidisciplinair wil zeggen dat verschillende zorgverleners met een andere achtergrond hun kennis en expertise samen gaan gebruiken om tot een beter resultaat te komen.

    Er zal dus input zijn van een arts-pijnspecialist, kinesist, voedingsdeskundige , relaxatietherapeut , psycholoog , …

  • Dr. Kox geeft slaapbegeleiding via het systeem van Start To Sleep. Maak een afspraak voor de slaapbegeleiding via het secretariaat op het nummer 0470801343 .

  • Dr. Kox geeft coaching volgens het systeem van embodied coachen en dit specifiek voor patiënten met chronische pijn. Maak een afspraak voor een intake-consultatie via het secretariaat op het nummer 0470801343