Ik ben Dr. Gaby Kox , anaesthesist-pijnspecialist.  Elke volwassene kan bij mij terecht voor een individuele aanpak in verband met subacute en chronische pijnklachten.  

Vaak blijven mensen onderbehandeld of voelen ze zich onbegrepen in hun pijnsyndroom. In deze praktijk wil ik een goed basisaanbod bieden van interventionele pijnbehandelingen en medicamenteuze behandelingen.  Ik luister naar uw verhaal. In functie daarvan probeer ik samen met u te bekijken welke mogelijke behandelopties er zijn.  Er zal steeds opvolging worden voorzien van de voorgestelde behandeling. Dit is een groot voordeel, u komt steeds bij dezelfde arts terecht.  

Niet alle pijnbehandelingen kunnen aangeboden worden in de praktijk. Voor de geijkte interventionele pijnbehandelingen, kan u terecht in de klassieke pijnklinieken in de ziekenhuizen in de regio. Hiervoor zal ik de gepaste verwijzing voorzien.  

Samen sta je sterker dan alleen!

Praat er dus over met uw huisarts , uw fysische geneesheer of uw orthopedist, .... Mogelijk vinden zij het nuttig dat u bij mij een afspraak maakt. 

Voor een intakegesprek werk ik enkel op verwijzing. 

Opleiding

Na mijn specialisatie in de anesthesie, heb ik vele jaren gewerkt op de dienst spoedgevallen, intensieve zorgen, het verloskwartier, en het operatiekwartier.  Ik miste hierbij vaak het contact met 'wakkere patiënten'.  Bovendien ontdekte ik dat ik het werk op het pijncentrum erg boeiend vond.

In 2013  heb ik besloten een extra opleiding als pijnarts te volgen.  Deze opleiding heb ik gevolgd in het multidisciplinair pijncentrum in het Ziekenhuis Oost-Limburg , onder supervisie van Prof. Dr. Jan Van Zundert.  In 2015 heb ik het examen FIPP (Fellow Interventional Pain Practice) afgelegd en behaald. Dit is een kwaliteitscertificaat van het WIP (World Institute of Pain) . 

Van 2015 tot 2023 was ik werkzaam als pijnspecialist in het ziekenhuis te Mol.  Hier heb ik mij vooral toegelegd op de interventionele pijnbehandelingen (prikken, in de volksmond).

Momenteel volg ik een opleiding tot slaapcoach en volg ik de training ‘embodied coaching’. Vaak hebben pijnpatiënten een erg verstoord slaappatroon en houdt dit het pijnsyndroom mee in stand.  Ook met de technieken die ik leer tijdens de opleiding 'embodied coachen', hoop ik straks nog meer vaardigheden te hebben om de patiënt met chronische pijn beter te helpen. 

Toekomst

Vaak is het ook zo dat de niet-interventionele behandelingsprogramma's aangeboden worden in de grote multidisciplinaire pijncentra , waardoor mensen met pijn lange tijd in de auto moeten zitten voor gepaste hulp.  

Binnen afzienbare tijd zal er een multidisciplinair programma aangeboden worden in samenwerking met de paramedici van de praktijk solid care (op de 2de verdieping van hetzelfde gebouw). Hierbij richten we ons op een aanbod voor mensen met langdurige en wijdverspreide pijnklachten. Vaak was er reeds de diagnose fibromyalgie of CVS. 

Of je in aanmerking komt voor deze multidisciplinaire begeleiding, vraagt enkele gesprekken als voorbereiding. Zo kan ik goed inschatten of je een geschikte kandidaat bent voor dit traject. De focus van dit traject zal niet liggen op interventionele pijnbehandelingen (prikken) of medicamenteuze behandelingen (pillen, pleisters, ...) , maar zal liggen op educatie, sociaal-emotionele ondersteuning, bewegingstherapie, voedingsadvies, aanpak van onderliggende onverwerkte trauma , emotieregulatie, relaxatietraining, slaaptraining, ...  

Mensen begeleiding in hun zoektocht in ‘een leven met pijn’ wordt in deze setting mijn hoofddoel. De training ‘embodied coachen’ en de training tot ‘slaapcoach’ zullen hier ook zeker van pas komen. 

De informatie over dit traject zal beschikbaar zijn op deze website, zodra u zich hiervoor kan aanbieden.